Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi K.B.B. Kliniğinin kuruluşunun ilk hazırlıkları; 30 Eylül 1957 tarihinde Tıp Fakültesi Dekanı, Ord. Prof. Dr. Muhiddin EREL’in Devlet hastanesinde görev yapmakta olan, Müt. Dr. Orhan CURA’yı, Üniversite K.B.B. Kliniğinin kuruluş hazırlıklarını yapmak üzere görevlendirmesi ile başlamıştır. 30 Eylül 1957 tarihinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi kadrosunda göreve başlayan Müt. Dr. Orhan CURA, Ege Üniversitesi K.B.B. Kliniğinin resmen kuruluşuna kadar, temel hazırlıklarına başlamıştır.

17 Mayıs 1958’de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fakülte Kurulu, kurulmasına karar verilen K.B.B. Kliniğinin henüz öğretim üyeleri olmadığından, Prof. Dr.İ zzet BİRAND’ın vekaleten klinik  başkanı olmasına karar vermiştir.

20 Mayıs 1958’de toplanan Ege Üniversitesi senatosu 5/16 nolu kararı ile “KBB Hastalıkları” Kürsüsünün kurulmasına, 6/17 nolu kararı ile de Prof. Dr.İzzet BİRAND’ın kürsünün yönetimine atanmasına karar vermiştir. O sırada Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi K.B.B. kliniğinin tek uzman kadrosunda bulunan Müt. Dr. Orhan CURA 1.Ocak 1959 tarihinde Sayın Prof. Dr. Nüzhet ATAV’ın Ankara’dan gelişine kadar kurucu uzman olarak görevine devam etmiştir. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Kliniğinden Prof. Dr. Nüzhet ATAV, 29.12.1958, tarihinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Kliniğine naklen tayin edilmiş ve 1 Ocak 1959’da KBB Kliniğinin ilk öğretim üyesi ve başkanı olarak göreve başlamıştır. Prof.Dr.Nüzhet ATAV 1959 yılından 1967 yılına kadar 8 yıl klinik başkanlığını başarıyla yürütmüştür.

Mütehassıs Dr. Orhan CURA kliniğin kuruluş öncesi hazırlıklarında, kuruluşundan sonraki gelişiminin her bölümünde büyük bir özveriyle çalışmış, 1962 yılında doçent olmuş ve 1967 yılında  Prof. Dr. Nüzhet ATAV’ın  emekli olmasının ardından Profesör olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Kliniğine başkan olmuş ve Anabilim Dalı Başkanlığı görevini Ekim 1996 yılında emekli oluncaya kadar 29 yıl başarı ile sürdürmüştür. Prof. Dr. Orhan Cura KBB Kliniğinin her alanda gelişiminde, öğretim üyesi kadrosunun ve uzmanların yetiştirilmesinde, kliniğin bilimsel çalışmalarında, 39 yıl boyunca büyük bir özveri ile çalışmış ve emekliliğinde kendisine üniversite senatosu kararı ile üstün hizmet madalyası verilmiştir.

Kliniğimiz özel muayene yapılmaktadır.  Kliğimizde yapılan testlerin tamamı kliniğimiz doktorlarının muayenesi sonucu yapacağı tetkik isteği üzerine yapılmaktadır. Poliklinik muayenelerimizde telefonla randevu verilmeyip internet adresi üzerinden randevu alınabilmektedir.

Özel Muayene Randevu Sekreterliği:  + 90 (232) 390 26 59

Polikliniğimiz hastane içinden ve internet randevusu vermektedir. İnternet randevusu almak için http://hastane.ege.edu.tr/randevu/

İnternet randevusu alınamadığı taktirde, poliklinik kayıttan 5 kişiye kadar kayıt verilmektedir.

Anabilim Dalı Başkanı
Prof. Dr. Nurullah Serdar AKYILDIZ