EÜTF Mezun Komisyonu
URL:
http://mezun.med.ege.edu.tr/
EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ
MEZUN KOMİSYONU ÇALIÅžMA ESASLARI
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç MADDE 1 – (1) Bu Yönerge’nin amacı, Mezun Komisyonu’nun kuruluÅŸ, görev, yetki ve sorumluluklarına iliÅŸkin çalışma esaslarını belirlemek, akademik birimler ile uygulama, araÅŸtırma faaliyetleri yürütülen birimlerden gelen ve Mezun Komisyonu’nda mevzuat ve akademik uygulamalar açısından görüÅŸülmesi gereken konularla ilgili önerilere iliÅŸkin ilkeleri düzenlemektir.
Kapsam MADDE 2- (1) Bu Yönerge, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine baÄŸlı eÄŸitimöÄŸretim, uygulama ve araÅŸtırma faaliyetleri yürütülen akademik birimler ile idari birimleri kapsar.
Dayanak MADDE 3 – (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yüksek ÖÄŸrenim Kanunu’nun 14/b-2 ve 14/b-8 inci maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar
MADDE 4 – (1) Bu Yönerge’de geçen;
a) Fakülte: Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini,
b) Dekan: Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanını,
c) Başkan: Mezun Komisyonu Başkanını,
d) Mezun: Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Programı Mezunu
e) Alt Komisyonlar: Mezun Komisyonu tarafından oluşturulan komisyonları ifade eder
İKİNCİ BÖLÜM
Komisyonun OluÅŸumu, Görevleri ile Çalışma Usul ve Esasları
Komisyonun OluÅŸumu
MADDE 5- (1) Komisyon, Dekan tarafından Fakülte öÄŸretim elemanları ve idari personeller arasından görevlendirilen bir baÅŸkan olmak üzere en az dört (4) üyeden oluÅŸur. Komisyonun raportörlüÄŸü ve sekretaryasını ÖÄŸrenci İşleri ÅŸefi yürütür.
(2) Üyelerin görev süreleri üç (3) yıldır. Süresi biten üyeler tekrar görevlendirilebilir.
(3) Altı aydan fazla yurt dışı görevlendirmesi olanlar ile bir yılda toplam üç defa mazeretsiz komisyon toplantılarına katılmayan üyenin üyeliÄŸi kendiliÄŸinden sona erer.
(4) Dekan, gerekli gördüÄŸünde komisyon üyelerini deÄŸiÅŸtirebilir ve çeÅŸitli nedenlerle boÅŸalan komisyon üyeliklerine bir (1) ay içerisinde yeni üye görevlendirebilir.
Komisyonun Görevleri
MADDE 6 (1) Mezun komisyonu: fakülte ile mezunları arasındaki iliÅŸkilerin sürekliliÄŸini saÄŸlayarak, mezunların kültürel, sportif, sanatsal ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra, tıp ve saÄŸlık gündemini belirleyen, bilimsel ve mesleki alanlardaki güncel konulardan haberdar olmalarını ve bilimsel yaÅŸamlarına katkıda bulunacak faaliyetler yürütmeyi amaçlamaktadır. Bu çalışmalar sayesinde mezunlarımızı bir araya getirmek, üniversitemiz ve fakültemizde gerçekleÅŸen her türlü faaliyetten mezunlarımızın haberdar olmasını saÄŸlamak, kiÅŸisel geliÅŸimlerine ve üniversiteden sonraki yaÅŸamlarına katkıda bulunmak ve “Ege Tıbbiyeli” kültürünün geliÅŸerek devam etmesini saÄŸlamak.
(2) Mezunların üniversiteyle olan iliÅŸkilerini güçlendirmek,
(3) Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunları ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öÄŸrencileri ile mezunlar arasında amaca yönelik baÄŸlılık ve dayanışmayı öngören iliÅŸkileri kurmak ve geliÅŸtirmek
(4) Mezunlar arasında sosyal, kültürel ve meslekî dayanışma ve yardımlaÅŸmayı artırıcı faaliyetler yapmak, mezun vakıfları ve dernekleri ile iÅŸbirliÄŸini geliÅŸtirmek, Üniversiteye, öÄŸrencilere ve mezunlara katkı saÄŸlayacak ortak çalışmalar yapmak
(5) Mezunların kendi aralarındaki iletişimini artırmak ve geliştirmek,
(6) Mezunların birikimlerini ülkenin ve üniversitenin sosyal, teknik ve kültürel geliÅŸimine katkıda bulunacak ÅŸekilde yönlendirmek, bu amaçla organizasyonlar yapmak ve projeler geliÅŸtirmek,
(7) Mezunlarının yaÅŸam kalitelerini yükseltecek artı bir deÄŸer katmak
(8) Mezunların sosyal, ekonomik, kültürel, sanatsal ve mesleki alanlarda daha katılımcı ve paylaşımcı olmalarını saÄŸlamak
(9) Fakültemizin özel ve diÄŸer belirli günlerinde, anma ve kutlama programlarına iÅŸtirak etmek ve destek vermek.
(10) Mezunların bilgi ve mesleki becerilerini arttırmak ve geliÅŸtirmek amacıyla kurs, konferans, panel, sempozyum, kongre gibi eÄŸitim faaliyetleri düzenlemek, mesleki araÅŸtırma yapmak ve bunların sonuçlarını yayımlamak.
(11) Ege Tıp kültürünün geliÅŸerek devam etmesini saÄŸlamak.
(12) -Mezun veri tabanı ve iletişim ortamları oluşturulması
(13) Ege Üniversitesi’ne baÄŸlı diÄŸer mezun ve kariyer birimleriyle koordinasyon saÄŸlanması
Komisyonun Çalışma Usulleri ve Esasları
MADDE 7- Komisyonun çalışma esasları aÅŸağıdaki gibidir.
(1) Komisyon, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinin bir alt komisyonudur. danışma organı olarak görev yapar.
(2) Komisyon, gerek gördüÄŸü durumlarda bünyesinde alt komisyonlar oluÅŸturarak çalışma yapar. Alt komisyon, komisyon baÅŸkanının teklifi üzerine Dekan tarafından görevlendirilir.
(3) Komisyon, gündemde yer alan konuların görüÅŸülmesi sırasında gerekli görürse ilgili akademik birim yöneticisi ve diÄŸer personelin görüÅŸ ve önerilerini dinler.
(4) Komisyon, BaÅŸkan’ın çaÄŸrısı üzerine üye tam sayısının salt çoÄŸunluÄŸu ile toplanır. Kararlar toplantıya katılanların oy çokluÄŸu ile alınır.
Yürütme
MADDE 8 – (1) Bu yönerge hükümlerini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı yürütür.