EUTF Dekanlığı Kütüphane ve Okuma Salonu Kullanım Kuralları

1. Okuma salonu ortak kullanım alanıdır, masalar şahıslara ait değildir.

2. Masada yer tutma amacıyla eşya bırakılmamalıdır.

3. Çalışma bittikten sonra masalar boş bırakılmalıdır, boş masalardaki sahipsiz kişisel eşyalar düzenli yapılacak temizlikler sırasında toplanacaktır.

4. Kütüphane  ve  Okuma  salonunda  bırakılan  eşyaların  kaybolmasından  DEKANLIĞIMIZ SORUMLU TUTULAMAZ / SORUMLULUĞU İSE KİŞİYE AİTTİR.

5. Yemek arası kullanıcılarımız,  sadece yemek saatlerinde “YEMEKTEYİM” notu ile masayı

bir süre boş bırakabilirler.

6. Bir saatten uzun süre boş kalan masaya yeni bir öğrencinin oturma hakkı vardır.

7. Kütüphane binasında başkalarını rahatsız edecek şekilde hareket edilmemeli ve yüksek sesle konuşulmamalıdır.

8. Kütüphaneye girişte ve ödünç alma işlemleri sırasında öğrenci veya personel kimlik kartının, gösterilmesi gerekmektedir.

9. Kütüphane ve Okuma salonlarına kapalı içecek dışında, açık içecekle girilemez.

10. Kütüphaneye bavul ve valiz türü bagaj eşyaları ile girilmez ve emanet bırakılamaz.

11. Ödünç alma işlemleri tamamlanmadan kütüphane dışına yayın çıkartılmaz.

12. Kütüphane ve okuma salonlarında cep telefonuyla konuşulmaz.

13. Kütüphane kurallarına uyulmaması durumunda kullanıcı, kütüphane personelinin uyarılarını dikkate almakla yükümlüdür.