Kuruluşundan Günümüze Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kütüphanesi
“Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kütüphanesi 1957 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Ayrı bir bina düşünülmemiş yeni yapılan hastanenin koridorunda hizmetini sürdürmüştür. Koridorlar da bulunan okuma salonları 112 kişilikti. 10 m2 kitap deposu vardı.
Tıp Fakültesi Kütüphanesi ilk hizmete açıldığında 7 memur 2 müstahdem çalışmaktaydı. O dönem Üniversite seviyesinde kütüphanecilik eğitimi görmüş kütüphaneci ise yoktu. Kütüphane müdürlüğü kadrosu olduğu halde tayin yapılmamıştı. Kütüphane bütçesi tüm fakülte bütçesinin 1/271’i kadardı”. (1)
Ayrı bir kütüphane binası veya özel olarak yapılmış bir kütüphane köşesi olmadığı gibi kütüphanede okuma salonu da mevcut değildi. Sadece 16 kişilik özel bir okuma köşesi vardı ve kütüphane yer olarak yetersizdi. Tıp Fakültesinde ikinci büyük kütüphane potansiyel olarak Hastane Kütüphanesi karşımıza çıkmaktadır ki 85 kişilik okuma salonu dışında başka özelliği bulunamamıştı. 1975 yılı için gelmekte olan dergi sayısı 380 toplam kitap sayısı 5426 adetti.”
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kütüphanesi günümüzde çağdaş, teknolojik donanımı ve nitelikli personeli ile eğitim, öğretim ve araştırma programları için gereksinim duyulan bilgiyi en hızlı ve en ekonomik biçimde hedef kitlesine sunan bir araştırma ve Tıp Kütüphanesidir.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kütüphanesi 1300 m² yakın kullanım alanı ile yaklaşık 500 kişilik oturma kapasitesi, koleksiyonu ve elektronik güvenlik sistemi ve wireless bağlantısı ile haftada 102 saat kesintisiz hizmet vermektedir.
(1)T.K.D Kütüphane Dünyası Yıl:3 1977 Sayı: 6-7