Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı

Ege Üniversitesinde Nöroşirürji’nin temeli, ABD, Chicago Northwestern Üniversitesinde uzmanlığını tamamlayan Prof.Dr.Erdem TUNÇBAY’ın 1965 yılında Nöroloji Kürsüsünde çalışmaya başlaması ile atılmıştır. Bunda o zaman Nöroloji Kürsüsü başkanı olan Prof.Dr.Bedriye Kot’un rolü büyüktür. 1973 yılında Nöroşirürji ayrı bir kürsü olmuştur.

Yıllardır “Nöroşirürji” olarak anılan ismimiz 2009 yılında “Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı” olarak değitirilmiştir. Belki bu isimde “omurga ve omurilik” bulunmaması bir eksikliktir. Ancak omurga ve omurilik cerrahisi anabilim dalımızın önemli uygulama alanlarından biridir.

Prof.Dr.Erdem Tunçbay’ın 1997 yılında emekliye ayrılmasından sonra sırayla Prof.Dr.Nurcan Özdamar, Prof.Dr.Saffet Mutluer, Prof.Dr.İzzet Övül ve Prof.Dr.Mehmet Zileli başkanlık yapmıştır.

Ege Tıp Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği ülkemizde belli dallarda uzmanlaşmayı ilk kez başlatan ve bu politikası başarılı olan bir kliniktir. İlk uzmanlaşma Prof.Dr.Saffet Mutluer’in öncülüğünde “Pediatrik Nöroşirürji (Çocuk Beyin ve Sinir Cerrahisi) konusunda olmuştur. Daha sonra Spinal Cerrahi birimi Prof.Dr.Mehmet Zileli’nin öncülüğünde kurulmuştur. Vaskuler Beyin Cerrahisi, Nöroonkoloji, Kafa Kaidesi Cerrahisi, Fonksiyonel ve Stereotaktik Cerrahi diğer çalışma birimleridir.

Verilen Tıbbi Hizmetler

Polikliniğimizde aşağıdaki ilgi alanlarında hasta kabul edilmektedir.

Polikliniğimiz genel randevu sistemi ile çalışmaktadır. Poliklinik randevularımız telefonla yada kliniğimize başvuru yoluyla verilmektedir. 390 53 57 numaralı telefondan poliklinik bağlantısı yapılmaktadır. Polikliniğimizin yeri Anabilim Dalımız zemin katta bulunmaktadır.

Hasta grupları için özel günler vardır.
Salı Günleri Spinal Cerrahi grubu
Cuma Günleri Pediatri grubumuz poliklinik hizmeti vermektedir.
Kontrol hastalarına da kontrol günleri için randevu verilmektedir.

Anabilim Dalı Başkanı
Prof. Dr. Taşkın YURTSEVEN